Entinen F1-tallipäällikkö Günther Steiner kertoo Red Bullin tallipomo Christian Hornerin aseman olevan uhattuna.

Horneria tutkittiin alkuvuodesta Red Bull -tallin työntekijän ahdistelusta, mutta lopulta hänet vapautettiin syytteistä. Tilanteen synnyttämää kohua helpotti energiajuomatallin vahva menestys ratatapahtumien puolesta ja Red Bull olikin matkalla kohti seuraavaa kuljettajien- sekä valmistajien maailmanmestaruutta.

Tilanne on kuitenkin kääntynyt valmistajien puolella siihen pisteeseen, että vain pienimuotoinen ihme veisi McLarenilta tittelin. Vuosina 2005-08 Red Bullilla työskennellyt Steiner uskoo Hornerin aseman olevan uhattuna, mikäli hän ei saa käännettyä laivaa.

– Silloin, kun voitat, niin on ihan sama mitä touhuat. Kun voittaminen loppuu, olet haavoittuvainen ja luodinkestävä liivisi käy koko ajan ohuemmaksi, kommentoi Steiner Red Flags –podcastissa.

Samaan aikaan Red Bull -tähti Max Verstappenin tulevaisuuden spekulointi käy kuumana ja hänen uskotaan harkitsevan loikkaamista Mercedekselle 2026. Samaan kelkkaan hyppää myös Haasin tallipäällikön tehtävistä tutummaksi tullut Steiner.

– Näen hänen menevän Mercedekselle 2026, mutta vaihtoehtoja on, jatkaa Steiner.

Samaan aikaan Horner ja Mercedes-pomo Toto Wolff ovat käyneet pienimuotoista mediasotaa keskenään. Wolff ei ole pitänyt salaisuutena Verstappenin havittelua, joten Horner iski vastapalloon kiinnostuksensa George Russellin.

– Siellä on paljon tökkimistä käynnissä, eikä savua ole ilman tulta. Christian tarvitsee huippukuskin, jos Max lähtee ja George on ehdottomasti tarjolla, tuumasi Steiner.

LUE LISÄÄ