Kansainvälinen autoliitto FIA on hylännyt McLarenin torstaina lähettämän hylyn USA:n osakilpailun rangaistuksesta koskien Lando Norrista.

Talli käytti oikeutensa päätöksestä valittamiseen, yrittäen poistaa britin viiden sekunnin aikasakon, joka pudotti Norrisin kilpailussa neljänneksi. Tallin mukaan heillä oli uutta todistusaineistoa, joka riittäisi tutkinnan uudelleenavaamiseen.

Tuomaristo ei kuitenkaan nähnyt asiaa näin. McLarenin ”uusi” todistusaineisto oli FIA:n itse julkaisema tiedote, jossa se myöntää rangaistuksen keventyneen Norrisin ollessa ohitusvaiheessa kertaalleen puolustaneen Max Verstrappenin edellä.

Tallin mukaan tuomaristo teki virheen katsoessaan vain mutkassa tapahtunutta järjestystä.

Tämä ei kuitenkaan mennyt läpi tuomaristolle. McLarenin valitus hylättiin sillä perusteella, että uudet todistusaineet eivät olleet tarpeeksi muuttamaan jo olemassa olevaa tuomiota.

McLaren ei ottanut päätöstä hyvällä.

– McLaren on pettynyt tuomariston ailahtelevaisuuteen. Uusi todistusaineistomme täyttää kaikki ISC:n määräämät kriteerit, mutta silti dokumenttia ei nähdä varteenotettavana todistusaineistona, talli kommentoi tiedotteessaan.

LUE MYÖS: