F1-sarjan suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas puhuu vaikeasta kaudestaan Sauberin heikolla kalustolla.

Bottas on vaarassa jäädä ensimmäistä kertaa F1-urallaan ilman ainuttakaan MM-pistettä kauden aikana. Suomalaiskonkarin mukaan kausi on ollut raskasta puurtamista, eikä Bottas odota ihmeitä tapahtuvan loppukaudellakaan. Samaan aikaan koko Sauber-tallista on tulossa ensimmäinen tiimi sitten Haasin ja kauden 2021, kun pistesaldo näyttää nollaa.

– Se olisi paha. En tunne tilastoja, mutta en usko sen tapahtuneen montaa kertaa tiimeille, kommentoi Bottas RacingNews365:lle.

– Omasta puolesta, kun katselee kaikkia saamiani pisteitä urallani tähän mennessä, olisihan se rankkaa.

Bottas on edelleen ilman sopimusta ensi kaudeksi, mutta hänen on uskottu olevan siitä huolimatta vahvoilla jatkamaan sveitsiläistallissa. Suomalainen saattoikin lipsauttaa jo ajavansa kuninkuusluokassa ensi kaudellakin.

– Odotamme ensi vuodesta vaikeaa, enkä usko mitään ihmeitä löytyvän, sanoi Bottas.

Sauber-talli muuttuu Audin tehdastiimiksi 2026 ja tiimissä eletään jo nyt tietynlaista siirtymävaihetta. Bottaskin tiedostaa karun tilanteen, että ensi kauden autoon tuskin isketään paljoa resursseja, joten vastaavaa taaperrusta olisi jatkopahvin napsahtaessa tulevaisuudessakin. Sen lisäksi lajissa nähdään suuria sääntömuutoksia Audin mukaantulon yhteydessä.

– 2025 autoon ei voi iskeä hullua vaivaa 2026 muutosten takia, mutta näkemäni perusteella Audi voi olla kilpailukykyinen heti, mutta helppoa se ei ole, jatkaa 10-kertainen kisavoittaja.

– Lajiin on vaikeaa hypätä valmistajien sekaan, jotka ovat olleet täällä pitkään, mutta uskon 2026 voivan olla hyvä.

– Heti voittaminen on kaukaa haettua ja se on raju realiteetti. Pisteiden kerääminen säännöllisesti on realistista uudelle tiimille, tuumasi Bottas.

LUE LISÄÄ