Red Bullin vaikeudet kuluvan F1-kauden aikana heijastuvat väkisin ensi kauden kilpurin kehitystyöhön.

Alkukaudesta näytti siltä, että Max Verstappen ja Red Bull marssivat jälleen rallatellen mestaruuksiin, mutta etenkin McLarenin rakettimainen nousu kärkeen on pakottanut itävaltalaistiimin toimenpiteisiin.

Red Bull on joutunut vetämään resurssejaan ensi kauden auton kehitystyöstä takaisin parantaakseen kuluvan kauden RB20-kilpuriaan. Red Bull tuokin seuraavaan osakilpailuun isomman päivityspaketin, jonka toivotaan nostavan energiajuomatallin takaisin McLarenin tasolle. Paketin toimivuudesta ei tosin ole minkäänlaisia takeita, sillä auton arvaamaton käyttäytyminen on riivannut etenkin Sergio Pereziä läpi kauden. Joidenkin arvioiden mukaan Red Bull ei ole ottanut isompia kehitysaskeleita sitten huhtikuisen Japanin GP:n.

Tämä taas tulee heijastumaan ensi kauteen, jos Red Bullilla ei löydetä nopeasti ratkaisua nykykonseptin parantamiseksi. Alkukauden pilvilinnoista on pudottu ryminällä maan pinnalle ja hallitsevan mestaritallin suunnitelmat ovat menneet uusiksi kilpailijoiden kirityksen myötä.

McLarenilla ja jopa Ferrarilla tuntuu olevan selkeä kehityssuunnitelma nykyisten konseptiensa kanssa ja Red Bull saattaakin joutua entistä enemmän jahtaajien rooliin ensi kaudella.

LUE LISÄÄ