Red Bullin ensi kauden kuljettajakuviot ovat kaikkea muuta kuin lukkoon lyöty, paljastaa energiajuomatallin neuvonantaja Helmut Marko.

Konkarikuski Sergio Perezin jatkosopimuksesta huolimatta hänen paikkansa on edelleen vaakalaudalla. Meksikolaisen korvaajaehdokkaaksi onkin noussut nyt VCARB-tallissa ajava Yuki Tsunoda. Markon mukaan japanilaisen suorituksia valvotaan tarkan silmän alla loppukauden ajan, jonka jälkeen tehdään päätös hänen mahdollisesta ylennyksestä Red Bullin ykköstiimiin.

– Tsunoda on kandidaatti Max Verstappenin tallikaveriksi 2025. Loppukausi määrittää kuljettajakokoonpanomme ensi kaudella, paljastaa Marko F1-Insiderille.

Perezin kuluva kausi on ollut karmeaa suorittamista paria valonpilkahdusta lukuunottamatta. Meksikolaiskonkari on valahtanut MM-taulukossa kahdeksanneksi, siinä missä tallikaveri Verstappen edelleen pitää piikkipaikkaa reilulla erolla. Viime kuussa huhuttiin jopa Perezin lopettamispäätöksen julkistuksesta Meksikon GP:n yhteydessä, mutta konkari itse kumosi spekulaation pikaisesti.

Daniel Ricciardon loppukauden kisoissa korvaava Liam Lawson on Tsunodan tapaan arvioinnin alla ja nuorukaisia verrataan luonnollisesti toisiaan vastaan. Uusiseelantilaisen Lawsoninkaan nostaminen ykköstiimiin ei ole vielä poissuljettu.

– Pystyn hyvin kuvittelemaan juniorikuskin Verstappenin rinnalle. Olemme päättäneet verrata Tsunodaa ja Lawsonia, sillä heillä on nyt samat materiaalit, autot ja kuusi kisaa aikaa todistaa, että kumpi on parempi kuljettaja, jatkaa Marko.

– Me aikoinaan starttasimme filosofialla, jossa nuoret kuskit saivat mahdollisuuden F1-sarjassa. Sebastian Vettel, Max Verstappen ja Ricciardo ovat vain kolme esimerkkiä ja muut seuraavat tätä filosofiaa, tuumasi Red Bull -pomo.

LUE LISÄÄ